Kom naar Lalique voor de mooiste kunstwerken!

Ben je op zoek naar een leuke en interessante museum die je kunt bezoeken? Kom dan eens langs bij museum Lalique. Het hele museum is gewijd aan René Lalique, ook wel bekend als de da Vinci van de juwelen en glaskunst. René Lalique is een kunstenaar die leefde van 1860 tot 1945. Lalique startte in 1876 zijn loopbaan, met het vervaardigen van juwelen. Daaruit heeft hij zich verder ontwikkelt naar de glaskunst. Vanaf de eerste oorlog begon hij met het vervaardigen van vazen, schalen, lampen en andere grote objecten. Dit deed hij in opdracht van zeer vermogende particulieren en bedrijven. 

Werkwijze Lalique

Lalique heeft ook parfumflacons ontworpen voor Coty en andere grote parfumhuizen. René Lalique heeft in zijn werk allerlei verschillende geheime details verwerkt. Hij ging te werk met een loep waardoor hij dit allemaal in zijn kunsten kon verwerken. In het museum staan daarom verschillende touchscreens waarmee je als bezoeker op alles details van de kunstwerken kunt inzoomen.

Tentoonstellingen

Het museum heeft ook een heleboel andere kunsten van Jan Toorop. Dit was een tijdgenoot van René Laliqu, ook hij was bezig met juwelen- en glaskunst. Het Lalique heeft vaste maar ook tijdelijke tentoonstellingen. De vaste collectie bestaat uit een doorsnede objecten uit het collectie van Lalique. Dit zijn dingen zoals juwelen, parfumflacons, car hood ornaments en andere vazen. Ook is er een archief in het museum die nog niet opengesteld is voor het publiek. De informatie van het archief is te vinden het boek van de conservator