natuurlijke gezichtsverzorging

Natuurlijke gezichtsverzorging is de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Dit komt waarschijnlijk doordat men zich steeds meer bewust is van de ingrediënten in crèmes en wat dit met je huid doet. Synthetische ingrediënten zoals minerale oliën, parabenen, sulfaten en synthetische geur- en kleurstoffen kunnen voor flinke huidproblemen zorgen en daarnaast zijn deze ingrediënten ook niet zo goed voor de natuur. Kies je voor natuurlijke ingrediënten, dan zal het je huid een stuk beter kalmeren, waardoor je gezicht vanzelf straalt!

Welke natuurlijke gezichtsverzorging heb ik nodig?

Welke natuurlijke gezichtsverzorging je precies nodig hebt, hangt af van je huidtype. Zo zijn er producten die speciaal geschikt zijn voor een droge of juist vette huid. Ook kun je kiezen voor producten bedoeld voor een jonge of rijpe huid. Er zijn een aantal basic producten die iedereen eigenlijk zou moeten hebben. Om te beginnen is het belangrijk dat je je gezicht iedere ochtend en avond schoonmaakt. Dit doe je met een reinigingslotion of -gel. Na het schoonmaken breng je een toner aan om de pH-balans van je huid te herstellen. Kan jouw huid wel een beetje extra liefde gebruiken? Dan kun je kiezen voor een serum, voordat je de gezichtscrème aanbrengt.

Vergeet ook deze producten niet!

Naast de basisproducten zijn er ook een aantal extra verzorgingsproducten die goed voor je huid zijn. Smeer bijvoorbeeld altijd een SPF als je naar buiten gaat om je huid te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de zon. Verder is een exfoliant of peeling ook wel zo fijn als je regelmatig last hebt van een onzuivere huid. Verwen je huid iedere week met een heerlijke gezichtsmasker. Deze laat je 15 minuten intrekken en spoel je daarna weer af met lauwwarm water. Als je een droge huid hebt, dan kun je een crèmemasker ook de hele nacht op je huid laten zitten. De volgende ochtend maak je je gezicht gewoon schoon zoals altijd, met een zijdezachte huid als resultaat!